Post Top Ad

Sunday, January 15, 2017

តោះ!​​ ស្វែងយល់ទាំងអស់គ្នាថា តើអាហារឆ្អិនមានលក្ខណៈពិសេសខុសពីអាហារមិនទាន់ឆ្អិនប៉ុណ្ណា?​



អាហារដែលចម្អិនឆ្អិនក្រៅ​ពី​ផ្ដល់នូវរស​ជាតិឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់ អាហារ​ចម្អិន ដែលមានទាំង​សាច់ និង​បន្លែ បាន​ផ្ដល់ឲ្យរាងកាយ​យើង​នូវ​ថាមពលច្រើន​ជាង​សាច់ និង​បន្លែ​ដែល​ឆៅ នេះបើ​យោង​តាមការ​សិក្សា​ថ្មីមួយ​របស់​អាមេរិក។
យោងតាមក្រុមអ្នកជំនាញទាំងនោះ បានឲ្យ​ដឹងថា អាហារដែលចម្អិន​ឆ្អិន អាច​ជួយ​បង្កើន​នូវអត្ថ​ប្រយោជន៍​ដល់​រាង​កាយ​ទាំង​មូល ក៏​ដូច​ជា​ខួរ​ក្បាល​របស់​យើង ហើយ​ក៏​ជួយ​បង្កើន​ថាម​ពល​ដល់​អ្នក​ដែល​បញ្ចេញ​សកម្មភាព​ច្រើន​ ដូច​ជាអ្នក​រត់​ក្នុង​ចម្ងាយ​ឆ្ងាយ​ជា​ដើម​។
ការ​សិក្សា​នេះ​ត្រូវបាន​ដឹកនាំ​ធ្វើឡើងដោយ​លោក Rachel Carmody អ្នកជីវសាស្រ្ដប្រចាំសាលា Harvard’s Graduate School of Arts and Sciences សហរដ្ឋ​អាមេរិក​ រួមនឹង​សហការី​របស់លោក​។
លទ្ធផល​នៃ​ការ​ស្រា​វជ្រាវ​នេះ គឺ​បាន​បង្ហាញ​យ៉ាង​ច្បាស់​ថា​ យើង​ម្នាក់ៗ​គួរ​តែញ៉ាំ​អាហារ​ដែលឆ្អិន​ ជា​ជាង​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​នៅ​ឆៅ ដោយ​សារ​តែ​មិន​ត្រឹម​តែ​ល្អ​ចំពោះសុខភាព​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្ដែ​ថែម​ទាំងជួយ​បង្កើតកម្រិត​ថាម​ពលក្នុង​រាង​កាយ​បាន​ទៀត​ផង​។ ទោះ​បី​ជា​យ៉ាង​ណាក្ដី​ ការរកឃើញនេះ ក៏​បាន​បង្ហាញ​ដែរ​ថា អាហារ​ឆ្អិនអាច​ធ្វើ​ឲ្យ​យើង​ឡើង​ទម្ងន់ផង​ដែរ។
លោកសាស្រ្ដាចារ​ Richard Wrangham ដែល​ជាអ្នក​ស្រាវជ្រាវម្នាក់ដែរ​នោះ បានបញ្ជាក់​ដែរ​ថា នេះ​គឺ​ជា​លើក​ដំបូងហើយ ដែល​យើង​អាច​ដឹង​ចម្លើយ​ច្បាស់ ថា​ហេតុ​អ្វី​បាន​ជាយើងត្រូវញ៉ាំអាហារដែលឆ្អិន។ ហេតុ​ផល​ចាំ​បាច់​បំផុត​នោះ គឺ​វា​បាន​ផ្ដល់​ឲ្យ​យើងនូវ​ថាម​ពល ជួយ​បង្កើន​ថាមពល ដែល​ថាម​ពល​នេះ​ហើយ ដែលជីវិតមនុស្សម្នាក់ៗត្រូវការ។

ដោយ៖ CC
ប្រភព៖ rckbook