+ គ្រឿងផ្សំ
- ងៀវ ៥០០ក្រាម លាងឲ្យស្អាត
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ដើមហាន់បញ្ឆិតៗ
- ជីនាងវងបេះស្លឹករួច ១ចាន
- ខ្ទឹមស ១០កំពឹស ចិតជា២ ឬ ៣
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ឬទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ តាមចំណូលចិត្ត
- ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង បន្តិច
- ផ្លែម្ទេសហាលក្រៀម ៥ផ្លែ ឬតាមចូលចិត្ត
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
+ វិធីធ្វើ
១. ដំបូងដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះដាក់ភ្លើងឲ្យក្តៅ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមសចូលឆាវាបន្តិចសិនចាំដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃចូល។
២. ឆាជាមួយគ្នាឲ្យរាងស្រពាប់ដាក់ម្ទេសចូលឆាវាបន្តទៀតមួយភ្លេត រួចហើយដាក់ងៀវចូលឆាត្រឡប់បន្តិចសិន។
៣. រួចហើយដាក់អំបិល, ម្រេច, ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ប្រេងខ្យង, ប៊ីចេង និងស្ករស ឆាចូលគ្នា រួចបន្ថែមទឹកចូលបន្តិចទុកឲ្យពុះប្រហែល ១-២នាទី។
៤. បន្ទាប់មកទៀតយកជីនាងវងដាក់ចូលឆា៣-៤ត្រឡប់ទៀតអាចដួសយកមកញ៉ាំបានហើយ៕
ដោយ៖NSN