គ្រឿងផ្សំ៖
ស្លឹកទៀបបារាំង ៤០សន្លឹក និង ទឹកស្អាត ១លីត្រ។ ចំណាំ ប្រើស្លឹកទៀបបារាំងពណ៌ខៀវ ប៉ុន្តែកុំយកស្លឹកចាស់ពេក។ យកស្លឹកវាទៅហាលនឹងខ្យល់ឲ្យស្ងួត ដែលវាល្អជាងស្លឹកស្រស់ ពីព្រោះ វាធ្វើឲ្យស្លឹកដែលហាលស្ងួតនោះ មានប្រសិទ្ធភាពថ្នាំកាន់ តែប្រសើរឡើងថែមទៀត។
ហើយកុំយកស្លឹកទៀបទៅហាលនឹងកំ ដៅថ្ងៃ ឬ ក៏កំដៅក្នុងចង្ក្រានអគ្គិសនី ពីព្រោះកំដៅខ្លាំងពេក ធ្វើឲ្យបាត់បង់នូវមេថ្នាំនិ ងប្រសិទ្ធភាពរបស់វា។
វិធីផ្សំ៖
១/ ដាំទឹក១លីត្រឲ្យពុះ
២/ ពេលពុះភ្លាម ដាក់ស្លឹកទៀបចូល និង បន្ថយភ្លើង
៣/ រម្ងាស់វាចំនួន ២០ នាទី រហូតពណ៌វាប្រែទៅជាពណ៌ត្នោតចាស់ ឬ ក៏ដូចជាពណ៌តែធម្មតា
៤/ ទុកឲ្យវាត្រជាក់សិន ចាំផឹក
តែនេះមានប្រសិទ្ធិភាពល្អត្រឹមរយៈ ពេល ៧ ទៅ ៨ ម៉ោង ហើយអាចក្លាសេបាន។
តែទៀបបារាំង ត្រូវផឹកឲ្យបាន ៣០ ថ្ងៃ ពេញ ៣ដងក្នុង១ថ្ងៃ ១កែវមុនពេលបាយ។ តែនេះវាងាយនឹង ស្រូបចូលទៅក្នុងក្រពះទំនេរ។ ក្រោយរយៈពេល ៣០ ថ្ងៃ ទៅឲ្យគ្រូពេទ្យពិនិត្យ ថាតើជម្ងឺនៅមាន ឬអត់។ ប្រសិនបើរោគសញ្ញានៅតែមាន បន្តប្រើវាដដែល។ ប្រសិនបើរោគសញ្ញាបាត់មុនការ ព្យាបាល ៣០ថ្ងៃ បន្តផឹកវា ដើម្បីឲ្យប្រាកដថា គ្មានកោសិកាឈឺណាដែលនៅសល់។
ព្យាបាលរយៈពេល ៣០ ថ្ងៃ ៣ ដងក្នុង១ថ្ងៃ ផឹក១កែវ ៣០នាទី មុនបាយ ហាមខកខាន។
ទំហែរទាំ ផឹក ១កែវក្នុង១ថ្ងៃ ៣០នាទីមុនបាយ ហើយ៥ថ្ងៃក្នុង១សប្តាហ៍ លើកលែងថ្ងៃសៅរ៍និងថ្ងៃអាទិត្យ។ ទុកពេលសម្រាកចំនួន២ថ្ងៃ ក្នុង១សប្តាហ៍។ កុំលាយតែជាមួយថ្នាំអ្វីផ្សេ ង ព្រោះធ្វើឲ្យវាឆុងគ្នា។ កុំប្រើប្រាស់លើសចំនុះ ត្រូវធ្វើតាមការណែនាំ៕
ដោយ៖NSN