ត្រឡាចជាបន្លែដែលជនជាតិខ្មែរយើងដាំ និងធ្វើជាអាហារតាំងពីបុរាណកាលរហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ន។ ដំណាំមួយប្រភេទនេះងាយស្រួលដាំហើយផ្ដល់ផលលឿន។ តាមការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ត្រឡាចមានសារជាតិពិសេសអាចជួយរំលាយអាហារ និងជំនួយរាងកាយយ៉ាងល្អផង។
➤គុណប្រយោជន៍របស់ត្រឡាច
ជនជាតិខ្មែរយើងប្រើត្រឡាចក្នុងការធ្វើម្ហូបអាហារច្រើនមុខ ដូចជា ស្ងោរ ឆា ជាដើម។
ត្រឡាចខ្ចីមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងត្រឡាចចាស់ព្រោះសាច់វាមានទឹកច្រើន អាចរក្សាទុកបានយូរ។ ស្លឹកខ្ចី និង ក្ដឹបគេអាចប្រើធ្វើជាបន្លែប្រហើរ ឬស្ងោរ។ ចំណែកគ្រាប់ត្រឡាចនៅពេលចម្អិនហើយគេបរិភោគដោយវាសម្បូរដោយសារជាតិខ្លាញ់ និងប្រូតេអ៊ីន។
ជនជាតិខ្មែរយើងប្រើត្រឡាចក្នុងការធ្វើម្ហូបអាហារច្រើនមុខ ដូចជា ស្ងោរ ឆា ជាដើម។
ត្រឡាចខ្ចីមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងត្រឡាចចាស់ព្រោះសាច់វាមានទឹកច្រើន អាចរក្សាទុកបានយូរ។ ស្លឹកខ្ចី និង ក្ដឹបគេអាចប្រើធ្វើជាបន្លែប្រហើរ ឬស្ងោរ។ ចំណែកគ្រាប់ត្រឡាចនៅពេលចម្អិនហើយគេបរិភោគដោយវាសម្បូរដោយសារជាតិខ្លាញ់ និងប្រូតេអ៊ីន។
➤ផលប្រយោជន៍ជាឱសថ
ស្លឹក ប្រើបំបាត់ជាតិពិសេសរបស់សត្វឃ្មុំទិចជួយផ្សះដំបៅ បំបាត់ក្ដៅក្នុង បំបាត់ស្រេកទឹក បំបាត់អាការហើម មានខ្ទុះ និងរាករូស។
ស្លឹក ប្រើបំបាត់ជាតិពិសេសរបស់សត្វឃ្មុំទិចជួយផ្សះដំបៅ បំបាត់ក្ដៅក្នុង បំបាត់ស្រេកទឹក បំបាត់អាការហើម មានខ្ទុះ និងរាករូស។
ផ្លែត្រឡាចត្រូវបានគេប្រើដើម្បីបញ្ចុះទឹកនោមបញ្ចេញស្លេស្ម បំបាត់ក្អក បំបាត់ឈាម មានជាតិពុល បំបាត់អាការហើម និងរលាកផ្លូវដង្ហើម។
គ្រាប់ ប្រើកាត់បន្ថយគ្រុន បំបាត់ឫសដូងបាត បំបាត់រោគផ្លូវ តម្រងនោម បំបាត់អាការរលាកថ្លើម ជំនួយស្បែក និង រំលាយស្លេស្ម។
ចំណែកឫសវិញ គេអាចស្ងោយកទឹកផឹកបំបាត់ការស្រេកទឹក និងបន្សាបជាតិពុល។
រីឯវល្លិស្រស់របស់ត្រឡាចមានរសជាតិល្វីង ត្រជាក់ប្រើបំបាត់ឫសដូងបាត និងគ្រុនក្ដៅ ខណៈដែលសម្បកវាអាចត្រូវបានប្រើជាថ្នាំបំបាត់អាការហើម បំបាត់ឈឺពោះ និងដំបៅរលាកមានខ្ទុះ៕
ដោយ៖ CC
ប្រភព៖ rckbook