អ្នកម្តាយគ្រប់រូបដែលកំពុងស្ថិតក្នុងដំណាក់កាលបំបៅដោះកូន គួរតែមានការប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់ ចំពោះអាហារដែលត្រូវបរិភោគប្រចាំថ្ងៃ ព្រោះវាអាចជះឥទ្ធិពលដល់បរិមាណទឹកដោះក្នុងការបំបៅកូន។
ខាងក្រោមនេះជាអាហារទាំង៥ប្រភេទដែលបង្កើនបរិមាណទឹកដោះរបស់អ្នកម្តាយ៖
១. គ្រឿងសមុទ្រ៖ គ្រឿងសមុទ្រសម្បូរដោយជាតិ Omega-3 ។
១. គ្រឿងសមុទ្រ៖ គ្រឿងសមុទ្រសម្បូរដោយជាតិ Omega-3 ។
២. ទឹកផ្លែការ៉ុត៖ សម្បូរវីតាមីន A ។
៣. គ្រាប់អាល់ម៉ុង៖ សម្បូរដោយវីតាមីន E និងកាល់ស្យូម ។
៤. ដំឡូងជ្វា៖ សម្បូរដោយជាតិប៉ូតាស្យូម វីតាមីនC,B និង ម៉ាញេស្យូម ។ វាធ្វើឱ្យអ្នកម្តាយមិនមានភាពអស់កម្លាំង។
៥. ទឹកដោះគោ៖ គួរតែបរិភោគយ៉ាងហោចណាស់ ២ ទៅ ៣ កែវក្នុងមួយថ្ងៃ ។
ប្រភព៖ Fustany